Novinky: Pridal som mapku kľúčových slov pre ľahšiu navigáciu na obľúbené lokality
Sitepoint logo

Nevydarený východ slnka na Marháte

Rok 2020 sa rozhodol pokaziť čo sa dá až do posledných momentov, takže ani 26. december nijako špeciálne nevybočil z nanič trendu. Tradičný Silvestrovský organizovaný výstup sa nekonal, a nemal som byť ani doma, takže sme sa rozhodli pre skorší výstup, lebo aj počasie malo byť aspoň trochu pekné. V sobotu nie až tak, ako malo byť v nedeľu, ale Lucia v nedeľu nemohla… Tak sme tomu dali šancu.

Pohľad na Malé Karpaty z Marhátu – pekne vidieť zasnežený hrebeň osvietený slnkom, ako aj vrtule pri hrade Korlátka

Tradičný začiatok aj koniec pri tábore Výtoky nad Striebornicou, výstup cez Krahulčie skaly a Trhovičnú lúku. Kilometrový úsek pred Marhátom (po opustení lesnej zvážnice) sa niesol v znamení polámaných stromov a každým rokom sa to horší. Tipujem že tak v roku 2025 bude vrchol Marhátu holý, za to však s kruhovým výhľadom. Hore sme sa dostali s časovou rezervou, vládol tam vlhký chlad, ktorý zalieza až pod nechty. Vyzeralo to všelijak, len nie na východ slnka, a tak to aj dopadlo. Na rozhľadni sme trochu vymrzli, dolu sme vypili čaj a niečo malé zjedli za súčasného drkotania zubami 🙂 Nastal čas odchodu, zišli sme na Jelenie jamy a odtiaľ dole po prístrešok v sedle. Dokonca sme ani nepokračovali po Kostolný vrch a ďalej na Gonove lazy, ale zišli sme po asfaltovej cyklotrase na Y-križovatku kde sa zelená značka rozdeľuje smerom na spomínané Gonove lazy a detský tábor. Odtiaľ sme si ten kúsok museli zase vyšliapať ku autu.

Sneh dokopy nebol, zato svinská zima áno, východ slnka tiež nebol, ale aspoň sme sa trošku hýbali a stretli sa 🙂

Tento záznam bol publikovaný v túry . Uložiť odkaz do záložiek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.